Sales funnel: verkopen Instagram

Adverteren via social media

Waarom moet je nou niet als kip zonder kop gaan adverteren? En waarom mag je niet te veel ‘verkopen’. Je hebt er vast al vaak over gehoord dat te veel verkopen niet goed werkt. Waarom dan niet? Hoe werkt een behoefte creëren?

Omdat we 9 van de 10 keer niet zomaar iets kopen als die behoefte niet groot genoeg is.

Voorbeeld:

Mijn autoruit is stuk dus de behoefte voor een nieuwe ruit is hoog. Ik ga gelijk zoeken op internet, plan een afspraak in en ik laat het maken.

De behoefte is dus erg hoog en ik denk niet na over de kosten of bij welke partij.

Voorbeeld 2:

Mijn autoruit heeft een sterretje en ik weet dat ik dat binnenkort moet vervangen, maar de behoefte is nog niet groot. Ik vergeet het en ik hoor enkele dagen later een reclame van Carglass. De behoefte is groter geworden omdat ik hoor dat een sterretje zo kan barsten.

Ik ga op zoek naar andere partijen, vergelijk informatie en kosten en plan daarna een afspraak in.

Voorbeeld 3:

Er is niets met mijn autoruit aan de hand. De behoefte is laag of nihil. Ik hoor wel telkens de reclame van Carglass. Op dat moment niet relevant, maar als voorbeeld  1 of 2 zich voordoet zal ik wel denken aan de partij die bovenin mijn hoofd zit: Carglass.

Social media 

Daarom is het belangrijk om ook aanwezig te zijn op momenten dat er geen behoefte is. Op social media doe je dit door jouw content te delen en waarde te leveren. Dit kun je doen door goed te luisteren naar je doelgroep. Geef voldoende tips & tricks via je kanalen zodat mensen jou gaan volgen. Hierdoor bouw je vertrouwen op en als iemand wel een behoefte heeft dan komt deze persoon bij jou omdat je top of mind bent.

We komen nog steeds op social media om te relaxen en voor entertainment. Te veel verkopen vinden we daarom niet fijn. Beperk je daarom tot verkopen in je posts op social media. Dit kun je wel doen in je stories want die zijn veel korter en mensen kunnen wegswipen.

wil jij:

– MEER RUST IN JE HOOFD DOOR EEN DUIDELIJKE STRATEGIE?
– MEER VERKOPEN VIA INSTAGRAM?
– MEER BEREIK MET JOUW BEDRIJF?
– GEHOORD EN GEZIEN WORDEN? 
– MEER FLINKE OPDRACHTEN BINNEN HALEN? 
– NIET MEER AANKLOOIEN?Investeer dan nu in een strategie waarmee je klanten sneller aantrekt


Of plan een 1 op 1 cursus in om Facebook adverteren te leren

Nog meer lezen?