Welke Instagram Apps kan je gebruiken?

Ik krijg vaak vragen over welke Instagram Apps ik gebruik en welke ik kan aanraden. Daarom heb ik alle handige Instagram Apps op een rijtje gezet!

GoDaddy

GoDaddy is een App om Instagram stories & posts in te maken. Het lijkt een beetje op de designApp Canva. Je kan gratis templates gebruiken, maar ook betaalde. Je kan verschillende formaten kiezen voor Instagram, Stories, Facebook en Facebook advertenties. Vaak gebruik ik een witte achtergrond waar ik dan een foto overheen zet. Door de doorzichtigheid aan te passen krijg je dan een witte waas waar je daarna in Story´s een tekst over kan typen.

Captions of Autocap

Instagram Apps

Captions (iOs) of Autocap (Android) zijn Apps waar je automatische ondertiteling onder je video’s kunt zetten. Je neemt een video in de App op en automatisch zet deze een ondertiteling onder je video op de juiste plek. Je kunt na het opnemen de ondertiteling per woord nog aanpassen. Handig voor advertenties!

Unfold

Unfold is ook een App voor Instagram Stories. Je kunt hiermee vaste formats kiezen en daar je foto´s in gebruiken. Je kunt ook een achtergrondje gebruiken voor een video. Ook hier heb je betaalde en gratis templates.

Cutstory of Storycutter

Cutstory (iOs) en Storycutter (Android) zijn handige Apps als je een video langer dan 1 minuut hebt gemaakt voor je Story. De App knipt de video automatisch in stukjes van 15 of 10 seconden!

Andere handige Apps:

Inshot
Een App voor videobewerking. Je kunt een slideshow maken van verschillende foto’s of een video bewerken.

Hypetype
Hypetype is een video App waarbij je animaties in je stories kunt maken! Zo kun je bijvoorbeeld tekst laten bewegen. Er is een gratis versie, maar er zijn ook betaalde fonts van lettertypes.

VSCO
Een bekende fotobewerkingsApp is VSCO. Hiermee kun je jouw foto’s bewerken met filters. Eén van mijn favoriete Apps om flatlay foto’s te bewerken zodat de achtergrond goed wit is en de helderheid hoger is.

Later
Later is een uitgebreide App waarbij er ook een desktop versie beschikbaar is. Je kunt zo je posts inplannen, maar ook kijken naar je statistieken. Sinds kort kun je ook Stories plannen met Later.

Canva
Canva heb je als App, maar ook als desktop versie als je naar Canva.com gaat. Waarschijnlijk ken je deze al,  maar ik vind het ideaal om verschillende designs te maken! De meeste functies zijn gratis en je kan er heel veel templates gebruiken.

Nog meer lezen?